''Zamansız Masallar'' eTwinning Projemiz

28.10.2020 417

Zamansız Masallar

Projemizde velilerimizin katılımı ile öğrencilerimize kendi kültürlerine ait masalları doğru anlatım şekli ile öğretmeyi amaçlıyoruz. Öncelikle velilerle masal anlatım teknikleri ile ilgili bilgilendirme videoları yollanır. Anne ve baba çocuklarına masalları okur ve sonrasında çekiliş ile karakter seçimleri yapılır. Her karakteri kimlerin canlandıracağı belirlendikten sonra dramatizasyon yapılarak masal canlandırılır. Bu esnada velilerden video ve fotoğraf çekimi yapmaları istenir. Farklı karakterleri oynamak için tekrar çekiliş yapabilirler. Bir sonraki gün çocuktan masalın resmini yapması istenir. Haftada 3 masal ile çocukların kitap okuma alışkanlığının zemini de oluşturulmak hedeflenmiştir. Her pazartesi idarenin önderliğinde, aile katılımı ile yapılan bu etkinliğin değerlendirilmesi yapılır. Gelen video ve fotoğraflar velilerin izni ile okulun sitesinde, twinspacede paylaşılır. Proje sonunda her öğrenciye bir masal kitabı alınır, velilere de katılım belgesi verilir.

28-10-2020