Minik Eller Büyük Ressamlar

11.10.2021 156

Okulumuz Öğretmeni Aslıhan AĞCA' nın Ördekler sınıfında yürütmüş olduğu eTwinning projesi başlamış olup, proje; okul öncesi dönem insanın en fazla değişim gösterdiği dönemlerdendir. Bu gelişim süreci içinde çocuk sadece bedensel, duygusal, düşünsel olarak değil; yeni değerler, kavramlar oluşturma bakımından da değişim gösterecektir. Bizim amacımızda bu dönemde çocukları sanatçılar ve sanat eserleri ile tanıştırarak hem sanat karşı olumlu tutum oluşturmalarını hemde akıl yürütme, yaratıcılığını geliştirme, hayal kurma, problem çözme, el, zihin ve göz koordinasyonu geliştirme, gibi becerileri kazanmalarını sağlamak. Geçmişten günümüze kadar dünyamızı renklendiren ressamlarımızın hayatlarının kapılarını aralamak,onların tablolarına farklı pencerelerden çocuk gözüyle bakmak minik öğrencilerimizin dünyalarına ışık tutmak. Çocukların sanat, müzik, hareket ile öğrendiklerini; keşfederek, deneyimleyerek yaşantılarını zenginleştirmelerini sağlamak. Bu yolculuk da teknoloji de bizimle olacak, boyalar, doğadaki nesneler de. Kısacası her şey bizim ilham kaynağımız olacak. Bu sayede çocukların bilişsel, bedensel, duygusal gelişimlerine resmi kullanarak destek olacağız.

• Sanat aracılığı ile dünya kültürleri, eserleri ve sanatçılarını tanımak
  • Sorumluluk alma, karar alma becerilerini geliştirmek
  • Çocukların sanat yoluyla kalem, fırça tutma, makas kullanma gibi ince motor becerilerini geliştirmek
  • Çocukların özgüvenini artmasını sağlama