"Küçük Adımlar Büyük İşler" eTwinning Projesi

01.12.2021 494

Okulumuz Öğretmeni Gevher Güneş KARAKOÇ'un Civcivler sınıfında yürütmüş olduğu eTwinning projesi başlamıştır.Sorumluluk duygusu, öğrenilebilen bir beceridir. Çok küçük yaşlardan itibaren çocuklara yaşlarına ve yeteneklerine uygun sorumluluklar vererek, yaptıklarının sonuçlarını görme fırsatları sağlayarak sorumluluk duygusu kazandırılabilir.
Sorumluluk sahibi kişi, kendine ve başkalarına karşı saygılıdır. Üstüne düşen görevleri yerine getirir. İşlerini kendi kendine yürütür ve başkalarına gereksiz yere yük olmak istemez. Öz değerinin bilincindedir. Duygu, düşünce ve davranışlarından yalnız kendini sorumlu tutar. Hak etmediğini almaya kalkmaz.Amacımız, çeşitli etkinliklerle, öğrencilerin sorumluluk duygusuna yönelik görüşlerindeki değişimleri ortaya çıkarmaktır. Proje sonunda aşağıdaki kazanımları çocuklarımıza edindirmeyi planlıyoruz.

*Öğrencilerin sorumluluk duygularının geliştirilmesi
*Sunuş ve kendini ifade etme becerileri kazanılması
*Ahlak temelli disiplin kavramının yerleştirilmesi
*Öğrencilerin özgüveninin geliştirilmesi
*Web 2.0 araçlarını eğitimde kullanmak.

*Projemizin sonucunda XXl yy Becerilerini kullanabilen öğrenciler yetiştirmek
*Öğrencilerin sorumluluk duygularının gelişmesi
*Öğrencilerin yaratıcılığının gelişmesini
*Kendisin ifade etme becerisi kazanması